web analytics

Urszula Antoniak en 'Rundskop' naar Berlijn

Reacties zijn gesloten

De speelfilm ‘Het leven volgens Nino’ (‘Life according to Nino’)van regisseur Urszula Antoniak en producenten Waterland Film en Family Affair Film is geselecteerd voor de coproductiemarkt van het internationale Film Festival Berlinale in februari. Uit ruim 500 filmplannen werd dit project als enige plan uit Nederland geselecteerd. De film zal tijdens deze markt gepresenteerd worden aan internationale financiers.

Producent Wilant Boekelman is blij verrast met de selectie voor de markt. ‘Urszula Antoniak heeft met haar film ‘Nothing Personal’ bewezen dat ze internationale potentie heeft. Daarom is de coproductiemarkt in Berlijn een goede opstap om de juiste financiers aan dit project te verbinden.’ De film is ontwikkeld met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en de NTR. In Nederland zal deze worden uitgebracht door distributeur Cinema Delicatessen.

Het script van de film is geschreven door Antoniak en gaat over een 8-jarige jongen, Nino, die probeert zijn gezin met zijn problematische vader en zijn opstandige puber broer bij elkaar te houden. Maar als Nino ontdekt dat hij de gave bezit om dieren te verstaan, komt er een einde aan zijn eenzaamheid – zijn huisdier, konijn Bobby, wordt zijn beste vriend. Gesteund door zijn wijze en geestige konijn, gaat Nino proberen de familiebanden met zijn vader en broer te herstellen.

De coproductiemarkt van het Internationale Film Festival Berlinale vindt plaats van 13 tot 15 februari. Er worden 38 projecten gepitched uit 25 landen.

Naast de selectie voor de coproductiemarkt zal ook de Belgische coproductie ‘Rundskop’ (‘Bullhead’) van Waterland Film haar internationale première beleven op de Berlinale. De film van regisseur Michael R. Roskamp is geselecteerd voor het programma Panorama.

Bron: Waterland Film / Oene Kummer