web analytics

Vakprijzen Nederlandse Animatie 2013 uitgereikt

Reacties zijn gesloten

Eerder deze week werden op de openingsavond van het Holland Animation Film Festival (HAFF) de Vakprijzen voor Nederlandse Animatie uitgereikt door de Vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP). Het is de eerste keer dat deze prijzen zijn uitgereikt.

Hisko Hulsing won met Junkyard, de korte animatiefilm die vorig jaar als Nederlandse inzending voor de Oscar werd ingediend. Zijn werk wordt geprezen om de “bijzondere combinatie van technieken [die] wordt gebruikt. De jury was gecharmeerd van het voortreffelijke vakmanschap van Hulsing, met name door de indrukwekkende olieverfschilderijen die als achtergrond dienden.”

Albert ’t Hooft en Paco Vink, de regisseurs die momenteel aan de avondvullende tekenfilm Trippel Trappel werken, vielen in de prijzen met hun recentste korte film Fallin’ Floyd, waarin “jazzmuzikant Floyd wordt gedumpt door zijn vriendin, terwijl hij net een ring voor haar heeft gekocht. De jury prees in het bijzonder de expertise op het vlak van ontwerp en animatie van de personages en de dynamische achtergronden.”

Mischa Rozema was de derde winnaar van de avond met Stardust. “Deze slowmotionreis door de kosmos toont heftige explosies in onwerkelijk mooie beelden. In het juryrapport wordt het vakmanschap van de makers ‘indrukwekkend en superieur’ genoemd.”

Bron: Animatieblog.nl