web analytics

Van Koningsbrugge wordt Snorro

Reacties zijn gesloten

Eind mei starten de opnames van de nieuwe bioscoopfilm Snorro de gemaskerde held met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol. Dekomische familiefilm wordt geproduceerd door Alain de Levita van NL film en geregisseerd door Pieter Kramer. Don Duyns schreef het scenario van deze parodie op Zorro naar een idee van Kramer.

Van Koningsbrugge is momenteel al druk bezig met de voorbereidingen. Zo zit de acteur op paardrijles om straks in Spanje, waar de film zal worden opgenomen, als volleerd ruiter in de huid van de gemaskerde held Snorro te kruipen.

Jeroen van Koningsbrugge: ‘Ik heb er heel veel zin in! Paardrijden is een onverwacht feestje en straks krijg ik ook nog schermles. Ik hoop snel in Spanje alles echt te kunnen doen!’

Producent Alain de Levita: ‘We zijn er trots op dat we de nieuwe film van Pieter Kramer gaan maken. Met Jeroen van Koningsbrugge en dit hilarische script hebben we alle ingrediënten in huis om van Snorro de gemaskerde held een grote film voor de hele familie te maken.’

Regisseur Pieter Kramer is bekend van films als Ja Zuster, Nee Zuster en Ellis in Glamourland.

Het dorpje Burrito wordt overheerst door de wrede El Commandante, en zijn soldaten. De enige hoop voor de bevolking schuilt in Snorro, de gemaskerde held. Hij bestrijdt met de hulp van zijn trouwe maar hyperactieve paard Wervelwind het onrecht in Burrito. Maar als El Commandante een premiejager inschakelt, wordt het Snorro wel heel moeilijk gemaakt.

Snorro heeft andere dingen aan zijn hoofd. In het dagelijks leven is Snorro verre van een held. Hij heet Don Jose en staat bekend als ‘Don Watje’. Don Jose is stapelverliefd op Conchita, maar zij valt juist op Snorro. Om de liefde van zijn leven voor zich te winnen moet hij zijn grootste geheim prijsgeven en haar de waarheid zeggen.

Snorro de gemaskerde held wordt geproduceerd door NL Film (De Storm, Alle Tijd, Taped en Penoza) in samenwerking met de AVRO, het Nederlands Filmfonds, het CoBO fonds en Stichting Abraham Tuschinski fonds.

Independent Films brengt Snorro de gemaskerde held in begin 2013 uit in de bioscoop.