web analytics

Veel Vlaams talent in Montréal

Reacties zijn gesloten

De 35e editie van het Wereldfilmfestival van Montréal, van 18 tot en met 28 augustus, kiest voor heel wat Vlaams talent: naast de eerder aangekondigde films “Hasta la Vista” en “Noordzee Texas” zullen ook vijf kortfilms, de documentaire “Epilogue” en twee coproducties te zien zijn. Dat maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekend.

Vijf Vlaamse kortfilms staan geprogrammeerd: “Badpakje 46” van Wannes Destoop (zie foto), “Bento Monogatari” van Pieter Dirkx, “Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck” van Kevin Meul, “Dansen met Travolta” van Lenny Van Wesemael en “Sous la peau”, een korte documentaire van Mathias Verleyen.

Eerder werden de Vlaamse speelfilms “Hasta la vista” van Geoffrey Enthoven en “Noordzee Texas” van Bavo Defurne voor het festival geselecteerd, respectievelijk in de Wereldcompetitie en in de Competitie voor Eerste Films.

De lange documentaire over euthanasie “Epilogue” van Manno Lanssens en de coproducties “Elle ne pleure pas elle chante” van Philippe de Pierpont, met Vlaamse coproducente Ellen De Waele, en “Karla’s Arrival” van Koen Suidgeest, met Vlaamse coproducent Daniel De Valck, maken het Vlaamse rijtje af.

Enthoven haalde het festival eerder al met films als “Vidange perdue”, “Happy Together” en “Meisjes”. Met “Hasta la Vista” doet hij wel voor het eerst mee in competitie. De film komt 14 september bij ons in de zalen.

Het VAF meldt dat het Wereldfilmfestival van Montréal na Cannes het belangrijkste filmfestival in de Franstalige wereld is. Het festival wil onder meer culturele diversiteit en begrip tussen landen aanmoedigen.

Bron: Belga / Starnews.be