web analytics

Verhoeven komt met filmboek

Reacties zijn gesloten

Op stap door de filmgeschiedenis met Paul Verhoeven. Samen met Rob van Scheers schreef Verhoeven het boek Volgens Verhoeven, waarin de lezer wordt uitgenodigd een kijkje te nemen in de filmgeschiedenis en het leven van Verhoeven.

Behalve een groot filmregisseur is Paul Verhoeven een fervent filmfan. Met zijn eigenzinnige blik vallen hem details op die doorgaans ontsnappen aan het oog van anderen. In samenspraak met zijn biograaf Rob van Scheers analyseert hij in het boek Volgens Verhoeven op aanstekelijke wijze tal van gekende (Lawrence of Arabia) en vermeende (Casablanca) filmklassiekers, en leert zo de lezer anders kijken. Ondertussen werken de verhalen ook op het niveau van een zelfportret: vele persoonlijke herinneringen van Paul Verhoeven zijn erin verwerkt.

Paul Verhoeven (1938) is Nederlands succesvolste regisseur. Op zijn conto staan nationale klassiekers als Turks fruit (1973) en Soldaat van Oranje (1977). In Hollywood maakte hij kaskrakers als Robocop (1987), Total Recall (1990) en Basic Instinct (1992). Voor het maken van Zwartboek(2006) keerde hij tijdelijk terug naar Nederland. In 2008 publiceerde hij Jezus van Nazaret, een (internationaal) spraakmakend biografisch portret.

Rob van Scheers (1959) is cultuurreporter (Elsevier en de Volkskrant), auteur en gastdocent filmgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Eerder verschenen van zijn hand onder meer De Grote Parade – Een verborgen geschiedenis van de twintigste eeuw en Paul Verhoeven, de biografie. Ook was hij coauteur van Verhoevens Jezus van Nazaret.

Boekpresentatie
Op vrijdag 28 september om 16.00 uur wordt het boek Volgens Verhoeven gepresenteerd tijdens Het Nederlands Film Festival in het Louis Hartlooper Complex I in Utrecht. Rob van Scheers interviewt Paul Verhoeven over een te vertonen film. Dit evenement is voor publiek toegankelijk.

2 gedachten over “Verhoeven komt met filmboek

  1. Het fetival in Utrecht heet echt al jaaaaaren Nederland Film Festival!

  2. Word dit een bundeling van de stukken die hij voor De Volkskrant schreef met het zelfde of word het iets totaal anders?

Reacties zijn gesloten.