web analytics

Verhoeven werkt aan film-noir

Reacties zijn gesloten

Regisseur Paul Verhoeven werkt aan een donkere, duistere film over drugsgeweld in Mexico, een thema dat het afgelopen jaar steeds actueler is geworden na de vele drugsdoden in het land. Het wordt een zogenoemde film noir.

“Er zit veel geweld in, maar ook seks en het is hard en koud”, zegt Verhoeven in een interview met NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal. “Je kunt het vergelijken met de oude James Cagney-films uit de jaren 30, maar dan omgezet naar 2010.”

Wat de titel van de film wordt, is nog niet duidelijk. Op dit moment wordt het script herschreven en dat is nog zo’n twee maanden werk. Daarna ligt het aan de financiering en de casting hoe lang het gaat duren voordat de film daadwerkelijk kan worden opgenomen. Het is ook nog mogelijk dat het project helemaal niet doorgaat.

Verhoeven maakte onlangs in het televisieprogramma Zomergasten bekend dat hij ook bezig is met een verfilming van het boek De Stille Kracht van Louis Couperus. Ook voor deze film wordt het script nog herschreven. Als beide projecten doorgaan, wil Verhoeven zich eerst richten op de film noir en daarna op De Stille Kracht.

Bron: NOS / ANP