web analytics

Verhoevens filmproject genomineerd voor Emmy

Reacties zijn gesloten

Het user generated filmproject Ziggo’s Entertainment Experience is genomineerd voor een ‘International Digital Emmy Award’. Dit heeft The International Academy of Television Arts & Scienes bekend gemaakt. De Emmy’s zijn de meest prestigieuze internationale televisieprijzen. In de categorie Digital Program – Non Fictie neemt Ziggo’s Entertainment Experience® het op tegen inzendingen uit Argentinië, Engeland en Singapore.

Directeur Marcel Nijhoff van Ziggo: “Wij zijn zeer verheugd dat het oorspronkelijke idee van een film gemaakt door en voor het publiek met gebruikmaking van professionele multimedia ondersteuning tot zo’n succes heeft geleid. Niet alleen de door het team van Paul Verhoeven gemaakte film zelf, maar ook het concept met de Entertainment Experience community op internet is internationaal door de kenners opgemerkt. De nominatie is wat dat betreft een mooie waardering van het concept.”

De internationale Emmy Awards worden op 8 april tijdens de MipTV in Cannes uitgereikt.

Entertainment Experience®
In 2011 ging Ziggo’s Entertainment Experience® van start toen Hollywood regisseur Paul Verhoeven (o.a. Basic Instinct en Zwartboek) het publiek opriep hem te helpen een ​​film te maken. Iedereen die ooit had gedroomd om te werken in de entertainment industrie, kon aansluiten. Script schrijvers, acteurs, filmmakers, editors, regisseurs, componisten, muzikanten, set- en grafisch ontwerpers, professionals en niet-professionals, kregen de kans om samen te werken met de Hollywood regisseur. Dit resulteerde in een uniek filmproject, dat Paul Verhoeven produceerde en regisseerde samen met de Ziggo Entertainment Experience® gemeenschap. Nog nooit eerder had het publiek zoveel invloed op de invulling van een film.

Betrokkenheid
Na de lancering van de eerste drie minuten van het script, geschreven door scenarioschrijfster en actrice Kim van Kooten, kreeg het Nederlands publiek de gelegenheid om het script verder uit te schrijven. Uit de 1250 inzendingen koos Paul Verhoeven met behulp van scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm per deel de winnende scripts. Door de publiciteitscampagne langs 42 hogescholen en universiteiten meldden duizenden mensen zich aan bij de open castings voor de film en werd er 9500 uur aan videomateriaal ingezonden op de website van Entertainment Experience. Uiteindelijk hebben ruim 36.000 mensen het project gevolgd en bijgedragen aan de User Generated versie en de User Inspired versie van Paul Verhoeven, genaamd ‘Steekspel’.

Steekspel
De film ‘Steekspel’ gaat 28 maart 2013 via het platform We Want Cinema in de Nederlandse bioscoop in première. Daarnaast is de film in het buitenland ook niet onopgemerkt gebleven; ‘Steekspel’ ging in première op het Rome Film Festival.

Waardering
Naast de Emmy-nominatie heeft het filmproject een award op ‘de One Show’ gewonnen voor interactieve entertainment concept en is het nog steeds in concurrentie voor de aankomende Rose d’Or Montreux en MipCube 2013. In 2013 wordt Entertainment Experience® China gelanceerd.