web analytics

Bijzonder vervolg op ‘Broos’ in de maak

Reacties zijn gesloten

Regisseuse Mijke de Jong werkt momenteel aan een vervolg op de bekroonde speelfilm Broos uit 1997, over een groep zussen die niet altijd met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Brozer, met in de hoofdrol de groep zelfde actrices, is een bijzonder project tussen niet alleen een hechte groep zussen in de film, maar ook een hechte groep vriendinnen in het dagelijkse leven.

Op de website van de film vertelt De Jong:
“Ruim een jaar geleden vertelde Leonoor (actrice Leonoor Pauw, red.) dat ze kanker had en dat ze niet meer beter zou worden. Dit was voor ‘ons van het Broosteam’ reden om opnieuw de krachten te bundelen. Wij zien elkaar regelmatig en er is altijd wel iemand die aan het eind van een gezellige avond roept dat we toch echt weer een  Broos 2 moeten maken. Maar de noodzaak ontbrak. Nu is de noodzaak er meer dan ooit. Als geschenk aan Leonoor en omdat het gewoon niet anders kan.”

“We hebben geen scenario en we weten niet waar we uitkomen maar we weten wel dat wat we een film draaien van een onwaarschijnlijke schoonheid. Geestig, ontroerend en essentieel. Leonoors leven dikteert het onze in deze. Dus we zijn gewoon begonnen. We hebben nu 5 dagen gedraaid en proberen dit maandelijks vol te houden. Uiteindelijk wordt dit de film. Hoe dan ook. Een Broos 2 met als titel Brozer zoals niemand hem ooit gewild heeft maar daarom niet minder welkom.”

Een van de zussen heeft kanker en gaat dood. Weer komen ze samen maar nu om hun zus te steunen in het naderende onvoorspelbare. Ze zijn bijna 15 jaar ouder, soms zachter, soms wijzer en soms bleek de tijd niets te hebben veranderd. Maar zus Muis, die tegen haar dood aankijkt, deelt dit proces als een raadsel, als blinde muur en als uitnodiging om aan deel te nemen. Samen springen ze in het diepe zonder te weten waar ze uit gaan komen …