web analytics

Weeber en Lenssen in 'Sint'

Reacties zijn gesloten

Egbert-Jan Weeber en Caro Lenssen gaan de hoofdrollen spelen in “Sint”, de nieuwe speelfilm van Dick Maas. Egbert-Jan speelde eerder in onder andere “Alibi” en “Het Leven uit een Dag” en in de TV serie “Verborgen Gebreken”. Caro Lenssen was te zien in de bioscoopfilms “Cloaca“ en “Nachtrit” en in series als “Toen Was Geluk Heel Gewoon” en “Vuurzee”.

De film, waarvan de opnamen op 14 februari starten, heeft al voor heel wat commotie gezorgd. Bij onze Zuiderburen heeft het Sinterklaasgenootschap geprotesteerd tegen de voorgenomen opnamen en ook in Nederland wordt de nieuwe visie van regisseur en schrijver Dick Maas op onze Goedheiligman met gemengde gevoelens ontvangen.

In de film bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas, een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen). Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film.

De film biedt de spanning, actie en zwarte humor die men van een Dick Maas film gewend is. Het gewelddadige karakter en bloederige scènes maken de film echter ongeschikt voor jeugdige kijkers. “Sint” wordt geproduceerd door Tom de Mol en Dick Maas. Hetzelfde team was ook verantwoordelijk voor de laatste bioscoophit van Maas: “Moordwijven” (2007). Deze komedie behaalde een Platina Film met meer dan 400.000 bezoekers.

“Sint” is een productie van Tom de Mol Productions en Parachute Pictures in samenwerking met RTL Nederland en met steun van het Nederlands Filmfonds. A-Film Entertainment brengt “Sint op 25 november uit in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Nu.nl