web analytics

Wie maken kans op NOFF-prijs?

Reacties zijn gesloten

In de Talkshow van het Nederlands Film Festival, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, zijn de nominaties voor de NOFF-Juryprijs en de Holland Doc 24- Juryprijs bekendgemaakt. Voor het NOFF zijn dit jaar 96 korte films tot tien minuten in de categorieën drama, experimenteel, animatie en documentaire geselecteerd.

NOFF-Juryprijs
De vakjury, bestaande uit Tara Elders (voorzitter), Jan Pieter Ekker, Nick Schonfeld, Evelien Lohbeck (winnares NOFF-Juryprijs 2008) en Michaël Sewandono, heeft de volgende films voor de NOFF-Juryprijs genomineerd:

  • Beits and the Beasts van Judith Peeters
  • Lost and Found van Rogier Cornelisse
  • The Rash van Sebastiaan van Gils en Philip van Gils

Holland Doc 24-Juryprijs
De vakjury van de Holland Doc 24-Juryprijs bestaat uit Hansje van Etten (voorzitter), Paul van den Wildenberg en Lisa ter Berg. De vakjury van Holland Doc 24 heeft uit de 22 documentaires de volgende films voor de Holland Doc 24-Juryprijs genomineerd:

·        90 GRAD van Ties Linders en Sochitl Foster
·         HUNT AND PLAY van Kees van der Geest
·         MACHINE VAN DE NACHT van Anna van ’t Hek en Susie Oosting

Er zijn tot nu toe ruim 12.000 stemmen uitgebracht op de NOFF-films via www.youtube.com/nff . Er kan nog tot 1 oktober op de website gestemd worden. De film met de hoogste score wint de NOFF-Publieksprijs. De documentaire met de hoogste score wint de Holland Doc 24-Publieksprijs.

De winnaars worden bekend gemaakt op 1 oktober 2009, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, in de Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk in het festivalpaviljoen op de Neude. Tijdens de Talkshow worden ook de prijzen uitgereikt: 2.500 euro voor zowel de NOFF-Juryprijs als de NOFF-Publieksprijs, 1.500 euro te besteden aan een filmworkshop voor de Holland Doc 24-Juryprijs en een dvd-box met Gouden Kalveren voor beste documentaire voor de winnaar van de Holland Doc 24-Publieksprijs. De Talkshow is live te volgen via http://www.filmfestival.nl/. De genomineerde en winnende documentaires voor de Holland Doc 24-Juryprijs worden uitgezonden op het digitale kanaal Holland Doc 24.

Het NOFF is een initiatief van het Nederlands Film Festival en vindt plaats in samenwerking met YouTube, POOL Worldwide en Holland Doc 24 met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het K.F. Hein Fonds.

Bron: NFF

Reacties zijn gesloten.