web analytics

Win vrijkaarten voor een speciale vertoning van ‘Lucia de B.’!

Reacties zijn gesloten

Aanstaande vrijdag organiseert Cinesud in samenwerking met distributeurs Independent Films en CityCinema Venlo een speciale vertoning van de film Lucia de B. Hierbij zijn producent Reinier Selen, regisseur Paula van der Oest en actrice Vérie Thijssen aanwezig. Zij zullen geïnterviewd worden en er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Na afloop is er nog een borrel.

Speciale vertoning ‘Lucia de B’ in Venlo
inclusief Q&A en interview met Reinier Selen, Paula van der Oest en Vérie Thijssen
Datum: vrijdag 4 april, van 19:30 uur tot ongeveer 22:00 uur. Aansluitend netwerkborrel. Inloop vanaf 19:00 uur.
Locatie: CityCinema Venlo, Picardie 33, 5911 BW, Venlo.

Win vrijkaarten!
NLFilmdoek.nl mag vijf keer twee vrijkaarten weggeven voor deze speciale vertoning. Wat je moet doen? Mail het antwoord op onderstaande vraag naar info@nlfilmdoek.nl.

Vraag:
Met welke film werd Paula van der Oest genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film?

Mail het antwoord naar info@nlfilmdoek.nl.

Lucia de B.
De ambitieuze parketsecretaris Judith probeert koste wat kost de seriemoordenares Lucia de B. achter slot en grendel krijgen. Als dit is gelukt, krijgt Judith aanwijzingen waaruit blijkt dat Lucia onschuldig is. Lukt het haar om het tij te keren en Lucia vrij te krijgen?

Met: Barry Atsma, Ariane Schluter, Sallie Harmsen e.v.a.

Een gedachte over “Win vrijkaarten voor een speciale vertoning van ‘Lucia de B.’!

  1. “Lucia de B.” van Paula van der Oest is er kennelijk op gericht om sympathie en begrip te wekken voor de treurnis die een – uiteindelijk vrijgesproken – verdachte in een roemruchte strafzaak ondergaat. Daarin is de regisseuse, naar mijn mening, in hoge mate geslaagd. Minder geslaagd vind ik het dat de film – wellicht onbedoeld, of toch bewust? – de suggestie wekt geheel op waarheid te zijn gebaseerd. Ook als de film voorspiegelt dat de Officier van Justitie doelbewust ontlastend materiaal achterhoudt, als ook als nauw en dubieus te bestempelen contacten onderhoudt – en als het ware lijkt samen te spannen – met de ziekenhuisdirecteur, de deskundige en de leden van de Rechtbank. Juist op grond van deze onderdelen kan bij het – niet juridisch geschoolde en niet in de wereld van de rechterlijke macht en de advocatuur ingevoerde – publiek de indruk worden gewekt dat Vrouwe Justitia de waarheid niet zo nauw neemt en uitsluitend uit is op prestige en om te scoren, desnoods ten koste van de verdachte. Ronduit storend vond ik dat het hoger beroep door dezelfde Officier van Justitie wordt behandeld. Ook dat, als in hoger beroep uitspraak wordt gedaan, de deurwaarder roept “De rechtbank”, terwijl het beroep toch door een gerechtshof is behandeld. Kennelijk is er voor deze aspecten niet veel aan serieuze research gedaan. Enkele minpuntjes bij een overigens verder zeer boeiende film met een ronduit indrukwekkende vertolking door Ariane Schluter van de rol van Lucia de B.

Reacties zijn gesloten.