web analytics

Winnaars Netherlands Production Platform bekend

Reacties zijn gesloten

Vandaag maakte de Holland Film Meeting, het internationale onderdeel van het Nederlands Film Festival, de winnende projecten van het Netherlands Production Platform bekend. Het Netherlands Production Platform is een coproductiemarkt waar Europese filmprojecten worden gepresenteerd aan een groep filmprofessionals en potentiële filmfinanciers. Het doel van het platform is deze projecten tot uitvoering te brengen door samenwerkingen tussen filmprofessionals te stimuleren. Er werden 80 projecten ingestuurd, waarvan er 23, afkomstig uit 15 verschillende landen, geselecteerd zijn. 

De winnende projecten van het Netherlands Production Platform 2013 zijn:

  • The Binger Award:
    MONK, geschreven door Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho, te regisseren door Ties Schenk, en geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film, Nederland.
    De Binger Award gaat naar een team van veelbelovende nieuwe filmmakers, die een verrassend origineel project ontwikkelen. Het project slaagt erin een heerlijk bitterzoete toon te combineren met authenticiteit. Het verhaal over een disfunctioneel gezin dat bestaat uit extreme personages, die allemaal worstelen met hun individuele crisissen en angsten is zeer onderhoudend.
  • The Camalot & Filmmore Cinema Emerging Talent Prize:
    MONK, geschreven door Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho, te regisseren door Ties Schenk, en geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film, Nederland.
    Als het op het team aankomt, is er geen film die op meer vlakken ‘emerging talent’ uitstraalt. Een debuterend regisseur die werkt met een script dat ooit begon als afstudeerproject en een ervaren producent met een nieuw bedrijf. De reis van deze geweldig disfunctionele familie – hypogondrische zoon, rebelse dochter, depressieve vader, gestresste moeder – is een tocht die we allemaal mee zouden willen maken. De jury wil ook graag aanraden dat de reis naar Spanje zoveel mogelijk landen met een tax-shelter aandoet.
  • The WarnierPosta Prize:
    HEARTSTONE, geschreven en geregiseerd door Gudmundur Arnar Gudmundsson, geproduceerd door Anton Mani Svansson van Join Motion Pictures, IJsland.
    Een heel persoonlijk verhaal over uit de kast komen en volwassen worden, tegen een achtergrond van het woeste IJslandse platteland. Het is een film met de potentie om zowel aandoenlijk als lichtvoetig te zijn – een film over de dappere keuze anders te zijn in een kleine gemeenschap, en over hoe vriendschap zulke verschillen kan overstijgen. De jury was vooral gecharmeerd door de passie en het enthousiasme van de presentatie van het project.

De winnende projecten van de in 2013 nieuwe Work-in-Progress sessie zijn:

  • The Haghefilm International DCP Prize:
    EUROPE’S BORDERLAND, geregisseerd door Jakob Preuss, geproduceerd door Jakob D Weydemann, van Weydemann Bros., Duitsland.
    De film slaagt erin de persoonlijke betrokkenheid van de regisseur in een origineel en intellectueel concept om te zetten, dat tegen clichés ingaat.
  • The Filmmore Work-in-Progress Prize:
    LAND, geregisseerd door Jan-Willem van Ewijk, geproduceerd door Bero Beyer van Augustus film, Nederland.
    Een originele visie op immigrate, die nooit betuttelend wordt. It’s an original take on the topic of immigration which is never patronising. De ‘production value’ is erg hoog en het verhaal wordt op een zeer sensuele en organische manier verteld.

Jury’s 
The Binger Award:
Claire Launay (ARTE France Cinema); Christian Routh (Binger Filmlab); Vicky Serao (Binger Filmlab) en Gamila Ylstra (Binger Filmlab).

The Camalot & Filmmore Cinema Emerging Talent en WarnierPosta Prize: Roshanak Behesht Nedjad (Flying Moon Filmproduktion), Marge Liiske (Baltic Event), Dirk de Lille (Paradiso Filmed Entertainment Netherlands), Nick Roddick (Split Screen Data), Bianca Taal (International Film Festival Rotterdam) en Sandor Soeteman (Filmmore).

Works-in-Progress prijzen:
Nelleke Driessen (Fortissimo Films in Amsterdam), Huub Roelvink (Imagine Film in Amsterdam) en Léo Soesanto (Semaine de la Critique in Cannes en Bordeaux International Independent Film Festival).