web analytics

Winnaars studentenprijzen NFF 2010 bekend

Reacties zijn gesloten

Vandaag zijn tijdens het 30ste Nederlands Film Festival de Tuschinski Award, de Dioraphte Stimuleringsprijs en de NVS Producenten Award uitgereikt. Deze studentenprijzen worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. De winnaars zijn Eché Janga met de film MO (Tuschinski Award), Ruud Lenssen met de film KATHEM & CHRIS (Dioraphte Stimuleringsprijs) en producenten Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen voor de films MO en WINTERSLAAP IN LUKIMOR (NVS Producenten Award).

Leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten bekroonden dit jaar MO van Eché Janga met de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en krijgt daarmee € 5.000,- van Pathé Cinemas BV. In de korte film MO ondervinden twee jeugdvrienden tegen de achtergrond van Amsterdam Geuzeveld-Slotermeer hoe lastig het is om hun vriendschap te onderhouden. Beiden vinden hun eigen weg, die hen verder van elkaar brengt.

De Dioraphte Stimuleringsprijs voor de beste afstudeerfilm van een van de overige academies in Nederland is uitgereikt aan KATHEM & CHRIS van Ruud Lenssen gemaakt voor de Willem de Kooning Academie. Deze korte documentaire gaat over de vriendschap tussen ex-asielzoeker Kathem en Limburger Chris die met elkaar bevriend zijn. Chris helpt Kathem bij zijn integratie in het Limburgse dorp Tienray. De Dioraphte Stimuleringsprijs bestaat uit een bedrag van €5.000,-.

Producenten Floor Houwink ten Cate en Jemima van der Tholen zijn met hun afstudeerfilms MO en WINTERSLAAP IN LUKIMOR door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de NVS Producenten Award van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. ‘Een kei in het oplossen van onvoorziene omstandigheden op locatie. Al deze punten zijn van toepassing op deze producenten, die met de gehele cast en crew hebben aangetoond dat 1 en 1 bij film 3 kan worden’, aldus de jury. De prijs voor het beste productietalent van de nieuwe lichting, bestaat uit een bedrag van €5.000,-.

Reacties zijn gesloten.