web analytics

Ximon beschikbaar via Smart TV van Samsung

Reacties zijn gesloten

De online filmdienst Ximon is vanaf vandaag ook beschikbaar via Smart TV van Samsung. Hierdoor zijn meer dan 2600 films en series via de Ximon applicatie nu ook in de huiskamer te bekijken.

“Met de toevoeging van Ximon biedt Samsung het meest complete video-on-demand aanbod”, zegt Rick Fens, Content Manager TV/AV van Samsung Consumer Electronics Benelux. “Ximon is de grootste aanbieder van Nederlandse film en staat bekend om een omvangrijke internationale arthouse en documentaire catalogus. Deze catalogus is uniek in Nederland.  Het is daarom een geweldige aanvulling op onze huidige filmdiensten en bovenal een verrijking voor de Samsung Smart TV gebruiker.”

Ximon is de enige Nederlandse video-on-demand dienst die kijkers een ‘all you can watch’ abonnement biedt: Ximon Plus. Hiermee kun je voor € 9,50 per maand onbeperkt films en series uit de Plus catalogus kijken. Naast Ximon Plus kun je op het Samsung platform gebruik maken van prepaid-tegoed om films en afleveringen via de applicatie te starten.

Ximon is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en EYE Film Instituut Nederland. Via de Ximon iPad app, Samsung Smart TVs en ximon.nl kunnen consumenten in hoge kwaliteit Nederlandse en buitenlandse speelfilms, documentaires en TV-drama bekijken op het moment dat zij dat willen.

Samsung’s Smart TV is ’s werelds eerste TV die met spraak en gebaren bediend wordt. Met Smart Interaction kunnen gebruikers met hun stem of een simpele handbeweging de TV bedienen. Door tegen de Smart TV te spreken kunnen zij de TV aanzetten, het volume aanpassen of door webpagina’s scrollen.