web analytics

5 Vragen aan … Will Koopman

Reacties zijn gesloten

In de rubriek ’5 vragen aan …’ vandaag het woord aan Will Koopman, wiens film De Verbouwing meedingt naar het Gouden Kalf.

5 Vragen aan … Will Koopman

Paspoort
Naam: 
Will Koopman.
Geboren: 
12 oktober 1956, Amsterdam.
Films: 
bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Terug naar de Kust en De Verbouwing. Regisseerde ook succesvolle series als Baantjer en Bureau Kruislaan.
Prijzen:
 diverse publieksprijzen en twee Gouden Kalveren (beste mannelijke en beste vrouwelijke bijrol) voor Gooische Vrouwen.

1. Film is …
Verhalen vertellen.

2. Dit is wat de Nederlandse film nodig heeft …
Op dit moment gaat het heel erg goed met de Nederlandse film, maar meer ondersteuning vanuit de politiek zou fijn zijn. Ik vind het erg dat er zo veel wordt  bezuinigd op cultuur.

3. Mijn favoriete Nederlandse film is …
Spoorloos.

4. Tijdens het Nederlands Film Festival ga ik …

Dan ben ik aan het draaien voor een nieuwe serie: Divorce, over gescheiden mannen.

5. Als filmmaker zou ik graag nog een keer…
Een film willen maken die zich afspeelt in de tijd van Lodewijk de 16e, maar dat zal wel een utopie zijn want daar is helemaal geen geld voor.

Koopman over De Verbouwing

‘De Verbouwing gaat over een werkende vrouw en moeder die alles goed probeert te doen, maar wat uiteindelijk niet heel goed uitpakt. Iedereen is tegenwoordig  zo bezig met zichzelf dat je bepaalde dingen niet meer opmerkt. Tessa (gespeeld door Tjitske Reidinga) is zakelijk succesvol,  getrouwd en heeft een gezonde puberzoon, maar door de verbouwing van haar huis komt ze onder financiële druk te staan.’

‘Ik heb het boek gelezen, het ging over deze tijd: een vrouw met een carrière en een kind. Het kind blijkt helemaal geen vrienden te hebben, de vrouw is aan het werk en voelt zich schuldig. Dat gegeven spreekt mij aan in het verhaal. Hoe je dat allemaal moet doen in deze tijd. In het geval van de hoofdpersoon in het verhaal lijkt ze haar leven helemaal op orde te hebben, maar dat valt langzaamaan in duigen.’