web analytics

Blu-Ray: Brasserie Romantiek

Reacties zijn gesloten

brasserieromantiek

FILM
Het nieuwe walhalla van de Nederlandstalige cinema lijkt tegenwoordig in Vlaanderen te liggen. Zowel filmmakers als het publiek kijken met grote bewondering naar onze zuiderburen. Maar dat ook daar niet elke film een schot in de roos, vernieuwend of opzienbarend is, bewijst bijvoorbeeld het matte en slappe Brasserie Romantiek van Joël Vanhoefbrouck.

De “Brasserie Romantiek” is een gerenommeerd restaurant. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline (Sara De Roo) en kok Angelo (Axel Daeseleire). Sinds enkele jaren heeft de zaak immers een begeerde “koksmuts” in de Gault Millau-gids. Vanavond is het Valentijn: één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Pascaline heeft alles onder controle in haar brasserie. Zoals altijd. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ook de klanten verwachten veel van deze avond. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Maar dan staat ineens Pascaline’s oude vlam Frank (Koen De Bouw) op de stoep …

Inspringend op de hausse aan culinaire programma’s op televisie en films die lekker eten tot een belangrijk onderdeel van de productie bombardeerden, bedacht Jean-Claude van Rijckeghem een in potentie aardig verhaal over een restaurant waar op valentijnsdag enkele koppels of verliefde eenlingen de avond doorbrengen. In combinatie met goddelijk uitziend eten, rijkelijk geassocieerd met liefde en verliefdheid, waren de ingrediënten voor een geslaagde romantische (tragi)komedie dan ook voorhanden.

De uitwerking van Brasserie Romantiek is echter opvallend zouteloos en voorspelbaar. Ondanks een hoopvol en sfeervol begin, komt de film nergens tot leven en zijn zowel de karakters als verwikkelingen behoorlijk cliché. Zo is er de autistische nerd, de suïcidale pas verlaten vrouw en het langs elkaar heen levende welgestelde koppel. Verrassen of echt pakken doet de film je dan ook nooit, te maar daar alle verhaaltechnische cliché’s die de romantische (tragi)komedie kenmerken voorbij komen. Tel daarbij op dat zelfs rasacteurs als Barbara Sarafian en Filip Peters niet weten te overtuigen en we kunnen met recht spreken van een gemiste kans.

Waardering: **

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente film mogen verwachten, oogt de transfer van Brasserie Romantiek prima. Beschadigingen zijn afwezig en de film staat in de originele breedbeelverhouding op het schijfje. Er zijn optionele Nederlandse, Engelse en Franse ondertitels aanwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital DTS HD Master 5.1 op de Blu-Ray. Deze is eveneens vrij van beschadigingen en brengt de dialogen op een heldere manier.

Als extra’s treffen we trailers voor andere Vlaamse producties aan, evenals een making of, bloopers en deleted scenes.

brasserieroantiekbluray

Speelduur
98 minuten
Distributie
Lumiere Home Entertainment
Release datum DVD
23 april 2013
Verpakking
Keepcase
Regio
B
Beeld
2,35:1 HD niet-anamorf
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (optioneel)
Engels (optioneel)
Frans (optioneel)
Extra’s
Making of
Bloopers
Deleted scenes
Trailers

Met dank aan Lumiere Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !