web analytics

De Dag van Morgen #7: 2 oktober

Reacties zijn gesloten

Een greep uit het programma van de dag:
Twee aantrekkelijke vertoningen op prime-time dit keer. Om 20.30 uur is de Stadsschouwburg het decor voor de feestelijke premiere van de nieuwe lading NRT Kort!-films. In ruim anderhalf uur komen tien korte films van getalenteerde makers voorbij. In het oog springend is het stop-motion project Dag meneer de Vries, waarmee de animatiefilm net als vorig jaar ook dit jaar vertegenwoordigd is in het aanbod.

Omdat ook deze premiere alweer is uitverkocht, raden we u met alle plezier de verrassingsfilm van het NFF – die dit jaar allesbehalve een verrassing was – aan. Het festival biedt geïnteresseerden de kans Dark Blood van regisseur George Sluizer op het witte doek te zien. Als u toch in Utrecht bent, raden we aan hier gebruik van te maken; het is immers erg onzeker of de film ooit een bioscoop- of dvd-release gaat krijgen.

Andere aanraders van morgen:
– Songs of Love and Hate met Gast van het Jaar Jeroen Willems. 19.45 uur in Rembrandt 2.
– De Lage Landen & Adios Birut van George Sluizer. 15.00 uur in LHC 4.
– Achtste Groepers huilen niet van Dennis Bots. 16.30 uur in Rembrandt 3.

Film van de dag:
Dark Blood
Zo’n tachtig procent van het script was verfilmd toen Sluizers sterspeler River Phoenix plotseling en veel te jong stierf. De filmrollen belandden op de plank. Jaren later kon Sluizer het door de verzekering in bezit genomen materiaal redden van vernietiging. Door middel van crowdfunding en creatieve oplossingen in de montagekamer, heeft Sluizer zijn film met de veelbelovende jonge acteur toch nog kunnen afronden. De thriller draait om een Hollywoodkoppel dat met een rondreis door de woestijn hun ‘tweede huwelijksreis’ wil vieren. Wanneer hun auto het begeeft en ze in de droge, hete omgeving stranden, worden ze gered door Boy (Phoenix). Maar de jonge kluizenaar is niet van plan het echtpaar te laten gaan.