web analytics

DVD: De Prooi (serie)

Reacties zijn gesloten

deprooi

FILM
Rijkman Groenink treedt in 2000 aan als bestuursvoorzitter van de ABN AMRO. Met zijn ambitieuze koers om de bank in de top vijf van grootste internationale banken te krijgen blijkt hij al snel met vuur te spelen. Grote overnames kosten de bank meer geld en leveren minder op dan gecalculeerd. De waarde van de bank daalt enorm. In die tijd ontspint zich een reeks dramatische gebeurtenissen, waarbij Rijkman Groenink alles op alles moet zetten op de verkoop en opsplitsing van ABN AMRO te voorkomen.

Onder regie van Theu Boermans is de driedelige dramaserie De Prooi, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Smit, een sterk klassiek drama geworden waarin hoofdrolspeler Pierre Bokma (als Groenink) excelleert. Hoewel de afloop bij vele kijkers bekend zal zijn, weet De Prooi de aandacht van de kijker voortdurend vast te houden en presenteert het de kijker op een intrigerend schouwspel. Heel diep gaat de serie niet en dat wringt op sommige momenten lichtelijk, maar het goede spel, de meeslepende sequenties gedragen door klassieke muziek en de klassieke tragedie die Groenink heet zorgen voor een boeiende avond voor de buis.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente productie mogen verwachten zijn beschadigingen afwezig. Zowel beeld als geluid zijn kraak- en ruisvrij. De dialogen zijn goed verstaanbaar. Het beeld staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De geluidstrack is in Dolby Digital 5.1 vastgelegd. Op disc 2 is een ingekorte versie terug te vinden zoals die vertoond is tijdens het Nederlands Film Festival (waar Pierre Bokma het Gouden Kalf voor beste acteur in een televisiedrama in de wacht wist te slepen).

deprooidvd

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !