web analytics

DVD: Doris

Reacties zijn gesloten

doris

FILM
Net 5 heeft inmiddels een aardige staat van dienst op gebied van Nederlands televisiedrama. Na uitstekende series als De Co-AssistentS1ngle en Verborgen Gebreken werd afgelopen jaar Doris uitgezonden. En ook deze dramady-light mag er weer meer dan wezen.

Doris verhaalt over een gescheiden vrouw (Tjitske Reidinga) die samen met haar twee kinderen haar leven opnieuw probeert in te richten. Momenten van geluk, verdriet, liefde, hoop en wanhoop wisselen zich, net als in het dagelijkse leven, voortdurend af.

In acht afleveringen van ruim twintig minuten volgen we Doris in allerlei herkenbare situaties. Zo zijn er de meer en minder gelukkige ontmoetingen met het andere geslacht, worstelt ze geregeld met haar saaie baan en purerende kinderen en is er de beste vriend Tim (Jacob Derwig) op wie ze terug kan vallen op moeilijke momenten.

Wat Doris onderscheidt van een doorsnee televisieserie is de innemende sfeer en de aanstekelijk geschreven scenario’s van de hand van Roos Ouwehand die de essentie van het leven treffend weten te vangen. Ook de paar doorlopende verhaallijnen in de serie zorgen ervoor dat Doris meer diepgang heeft dan de gemiddelde televisieproductie.

Doris werd minder goed bekeken dan Net 5 had gehoopt, desalniettemin mag een vervolg er van ons zeker komen.

Waardering: **** 

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Het beeld van deze DVD oogt redelijk. Gezien naar de huidige maatstaven vallen de scherpte en het contrast licht tegen. Beschadigingen zijn afwezig. De dialogen zijn goed verstaanbaar. Ondertiteling is afwezig. Ook extra’s ontbreken helaas, ondanks de aanwezigheid van allerlei interviews her en der op het web.

dorisdvd