web analytics

DVD: MVIED 3: The Battle

Reacties zijn gesloten

thebattle

FILM
Eerder kwamen regisseur Will Wissink en scenarist Zebi Damen met de films Mijn Vader is een Detective: Het geheimzinnige Forteiland en Mijn Vader is een Detective: De Wet van Drie. Het derde deel uit de MVIED reeks – The Battle – laat zien dat de kids uit de eerste twee films jongeren zijn geworden.

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: talentenshows. De kinderen uit de MVIED detective-reeks dus ook niet. In The Battle wordt detective Max achtervolgd door een wraakzuchtige crimineel en doen Sam (zijn zoon) en zijn vrienden – Sterre, Ortwin en halfzus Mara – met hun bandje mee aan een populaire talentenjacht Top Stars. Hun bandje is succesvol en krijgt concurrentie van ene Marty, die zelfs sponsors heeft. Al snel krijgen de kinderen in de gaten dat er achter de schermen rare dingen gebeuren. Deze angstige vermoedens worden bevestigd wanneer Ortwin vlak voor de finale nergens meer te bekennen is; alles wijst erop dat de aanstormende popster ontvoerd is.

Het is voor The Battle niet nodig de voorgaande films uit de reeks gezien te hebben. Mocht je die wel gezien hebben, dan is het des te leuker omdat veel bekende gezichten terugkeren in het verhaal. Zo speelt de moeder van Sam, gespeeld door Ellen ten Damme, een grotere rol in het verhaal en keert ook Ortwins vader Robin (Beau van Erven Dorens) terug in het verhaal. Sanne Vogel is een leuke aanwinst en speelt haar rol van zwangere agente goed. De uitbreiding van de rol van Sams moeder is een aardige verrassing die naar meer smaakt. Zowel haar grotere rol als actieve participant in het detective-verhaal, als de relatie tussen Ortwin en zijn vader geven de film een extra laag mee. Hierdoor ontstijgtThe Battle het niveau van een simpele kinderfilm.

Het Top Stars-gedeelte in The Battle is goed opgezet en leuk uitgewerkt met alle muziek, sets en audities. De songs klinken goed en je gelooft daadwerkelijk dat Top Stars een echte televisieshow zou kunnen zijn. Ook sluit het onderwerp van beroemd worden goed aan bij de opgroeiende tieners, die ten opzichte van de eerste twee MVIED-films letterlijk en figuurlijk gegroeid zijn. Door alle aandacht voor het ‘battle-gedeelte’, is het jammer dat het detective-verhaal op de achtergrond is geraakt. Misschien had de film beter gewerkt als los avontuur; door dezelfde personages en acteurs verwacht de kijker toch een voortzetting van het detective-element uit de twee eerdere films uit de reeks.

Desalniettemin is The Battle een leuke film die goed inspeelt op de jongerencultuur met alle wedstrijdshows en de drang naar roem. Jammer dat daardoor het detectiveverhaal minder aandacht krijgt. Dat had uitgebreider mogen zijn, in plaats van hier enkel op het einde even op terug te komen.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
The Battle staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit is goed. Beschadigingen zijn afwezig. Ondertiteling is afwezig. Het geluid wordt gepresenteerd in een Dolby Digital 5.1-track. Ook hier valt niks op aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar en de muziek komt warm uit de speakers.

Noemenswaardige extra’s herbergt het schijfje niet. Naast trailers voor de drie Mijn Vader is een Detective-avonturen, vinden we twee videoclips en set-impressies  (anderhalve minuut aan setfoto’s) terug.

thebattledvd

Speelduur
Ca. 82 minuten
Distributie
A-Film Home Entertainment
Release datum DVD
30 januari 2013
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 Anamorf (2,35)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Trailers
Videoclips
Set-impressies

Met dank aan A-Film Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !