web analytics

DVD: Penoza III (serie)

Reacties zijn gesloten

penozaseizoen2

FILM
Na twee uitermate succesvolle seizoenen kon een derde Penoza-reeks niet uitblijven. Waar veel series na verloop van tijd aan kwaliteit inboeten, weet Penoza het niveau zelfs op te krikken. Dit derde seizoen is het beste tot nu toe.

In de onderwereld heeft Carmen (Monic Hendrickx) sinds het einde van vorig seizoen de teugels strak in handen. Samen met Reina (Eva van de Wijdeven) en Berry (Loek Peters) leidt ze de drugslijnen en handel met Rosales (Gabriël Aguilera) soepel. Ze heeft haar opvolger gevonden en hoopt hierdoor veilig met pensioen te kunnen gaan. Ook als moeder heeft ze de gezinssituatie in rustig water kunnen leiden. Tot opeens alles mis begint te gaan en het gevaar van alle kanten oprukt. Hierdoor is haar leven en dat van haar dierbaren niet meer veilig.

Eerder dit jaar werd bekend dat regisseur Diederik van Rooijen de belangrijkste kandidaat is om de remake van Hitchcocks klassieker The Birds te regisseren. Voor wie bekend is met het oeuvre en de werkwijze van Van Rooijen mag dat geen verrassing zijn. Zo zijn onder meer TapedBollywood Hero en Daglicht energieke en zeer aantrekkelijke films die de kijker vanaf de allereerste minuut in een dynamische flow weten mee te slepen. Ook Penoza III is weer een zeer intens en aanstekelijk product.

Wat dit derde seizoen nog net wat meeslepender maakt dan de eerste en tweede reeks, is de voortdurende onderhuidse spanning die als een rode draad door de serie loopt. Zowel visueel, als wat sounddesign, muziek en de montage betreft is Penoza III een toonbeeld van hoe filmische elementen elkaar kunnen versterken. Wie eenmaal aan de serie begint, zal de tien afleveringen in sneltreinvaart uitkijken.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente productie mogen verwachten, oogt het beeld van de DVD uitstekend. Beschadigingen zijn afwezig en het kleur- en detailniveau zijn naar huidige maatstaven. Ondertiteling is afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD en brengt de dialogen op een heldere manier. Extra’s zijn afwezig.

penozaseizoen3dvd

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !