web analytics

DVD: Rechercheur Ria (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

rechercheurria

FILM
Met Dokter Tinus en Celblok H. bracht SBS recentelijk twee succesvolle dramaseries naar het Nederlandse televisiepubliek. Rechercheur Ria had deze rij verder moeten uitbouwen, maar wist na een hoopgevende start – de eerste aflevering trok 800.000 kijkers – steeds minder publiek te bereiken. En ondanks dat Rechercheur Ria een alleszins charmante indruk achterlaat, is de geringe publieke belangstelling geen grote verrassing.

Ellen Pieters speelt rechercheur Ria, een alleenstaande moeder van een bijdehante tweeling. Als onhandig en stuntelig rechercheur lost ze moordzaken op met haar feilloze intuïtie. Bijgestaan door haar collega’s en man-in-scheiding Jaap (Victor Löw) baant ze zich dagelijks een weg door zowel haar privé- als zakelijk leven. En dat gaat niet altijd even makkelijk …

Rechercheur Ria is een bewerking van de Spaanse Los Misterios de Laura en geregisseerd door Johan Nijenhuis. In tegenstelling tot de Spaanse variant, werd Ria echter geen succes. Het grootste probleem zit hem in de dubbelzinnige benadering, waardoor de serie geen keuze maakt in wat het nu eigenlijk wil zijn. De balans tussen luchtigheid en humor enerzijds en detective anderzijds is volledig zoek. Hierdoor slaat Rechercheur Ria op vrijwel elk gebied de plank volledig mis. En dat is jammer, want Ellen Pieters en de rest van de cast stralen overduidelijk plezier uit in het geheel.

Waardering: **

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente film mogen verwachten, is de beeldkwaliteit zeer goed. Ook op het geluid valt niks aan te merken. Beschadigingen zijn afwezig. Er zijn geen ondertitels en geen extra’s aanwezig.

rechercheurriadvd

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !