web analytics

DVD: Van God Los (seizoen 3)

Reacties zijn gesloten

vangodloswarriors

FILM
Het concept van Van God Los is even simpel als sterk. Gebaseerd op waargebeurde misdaadverhalen worden nu al drie seizoenen lang sterke single-plays van vijftig minuten afgeleverd. Hoewel het niveau van de afleveringen wisselend is, zakt er zelden één écht door de ondergrens. Ook het derde seizoen staat weer garant voor boeiend en meeslepend televisiedrama.

In tegenstelling tot het eerste (negen afleveringen) en tweede seizoen (tien afleveringen), kent  deze derde reeks van Van God Los slechts zes afleveringen. Na het zien van de eerste aflevering zorgt deze constatering direct voor een kleine teleurstelling. Dead Man’s Hand van Steffen Haars is namelijk direct een schot in de roos. De stijlvolle vormgeving, sfeervolle fotografie en het sterke spel zorgen ervoor dat het derde seizoen van Van God Los krachtig van start gaat.

De overige vijf afleveringen kunnen vervolgens helaas niet tippen aan dit hoge niveau, maar zijn desondanks stuk voor het stuk het kijken waard. Met name Para, Fortunate Son en Gran Canaria overstijgen met gemak het niveau van het gemiddelde televisiedrama. Ook de overige twee afleveringen, Warriors en Loverboys, zijn het aanzien meer dan waard, maar weten beduidend minder te overtuigen en beklijven.

Of er een nieuwe reeks komt is nog niet zeker, laten we hopen van wel.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID EN EXTRA’S
Van God Los staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is, zoals we van een recente productie mogen verwachten, uitstekend. Beschadigingen zijn afwezig. Er is geen ondertiteling aanwezig. Ook de geluidsband laat geen steken vallen. De muziek en het sound-design komen sfeervol uit de speakers en de dialogen zijn goed verstaanbaar. Extra’s herbergt de uitgave niet.

Met dank aan A-Film Benelux voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

dvdvangodlosseizoen3