web analytics

Geknipt 194: Soldaat van Oranje

Reacties zijn gesloten

Internet herbergt een schat aan (vergeten) materiaal. Niet alleen op Youtube staat het bol van de filmpjes uit of over films en televisie, ook in de archieven van de diverse omroepen en allerlei fansites is enorm veel audiovisueel materiaal te vinden. Omdat het vrijwel onmogelijk is om dit in uw eentje te ontdekken, presenteert NeerlandsFilmdoek de rubriek ‘Geknipt’, waarin we wekelijks een filmpje zullen selecteren. 

Geknipt #194: Soldaat van Oranje

Jarenlang werd op 4 of 5 mei dé Nederlandse oorlogsfilm uitgezonden, Soldaat van Oranje. Dit jaar blijft het angstvallig stil. Ook wat andere oorlogsproducties betreft is het een rustig jaar. Opdat wij niet mogen vergeten, presenteren wij vandaag de internationale trailer van de tijdloze film van Paul Verhoeven waarin ook de Bevrijding een plaats krijgt.

Een gedachte over “Geknipt 194: Soldaat van Oranje

  1. Laatst spraken wij over ‘de allermooiste film’. Ik had geen enkele moeite om een keus te maken: Soldaat van Oranje. Jaarlijks bekijk ik de video (zowel de verhuurversie als de koopversie heb ik in mijn verzameling) of de dvd ervan (diverse versies) en iedere keer geniet ik weer volop en zie telkens nieuwe aspecten van de film. Een hoogtepunt was wel de vertoning van de film ter gelegenheid van mijn zestigste verjaardag in een zaal van Pathé Buitenhof te ‘s-Gravenhage. Rob Houwer verleende speciaal (eenmalige) toestemming (aan mijn vrouw) om deze film aldaar te mogen vertonen. Met ongeveer vijftig vrienden en bekenden hebben wij een prachtige middag gehad. Rob Houwer ben ik daar nog buitengemeen dankbaar voor.

Reacties zijn gesloten.