web analytics

Geknipt #84

Reacties zijn gesloten

Internet herbergt een schat aan (vergeten) materiaal. Niet alleen op Youtube staat het bol van de filmpjes uit of over films en televisie, ook in de archieven van de diverse omroepen en allerlei fansites is enorm veel audiovisueel materiaal te vinden. Omdat het vrijwel onmogelijk is om dit in uw eentje te ontdekken, presenteert NeerlandsFilmdoek de rubriek ‘Geknipt’, waarin we wekelijks een filmpje zullen selecteren. Deze week een fragment uit Nederlands eerste lange animatiefilm Als je begrijpt wat ik bedoel.

Geknipt #84: Als je begrijpt wat ik bedoel

Komende woensdag gaat de lange animatiefilm Sprookjesboom: De film in premiere. Nederland kent nog geen traditie op het gebied van animatiefilms. In 1983 ging Als je begrijpt wat ik bedoel in premiere, Nederlands eerste lange animatiefilm ooit. Inmiddels heeft de film over Ollie B. Bommel, Tom Poes en Zwelgje een klassiekerstatus verworven. Zal het Sprookjesboom ook gaan lukken?

Een gedachte over “Geknipt #84

  1. Ten behoeve van verzamelaars van Nederlandse speelfilms:

    De film “Als je begrijpt wat ik bedoel” is op dvd uitgekomen, maakt onderdeel uit van de Rob Houwer Collectie, maar is ook los daarvan verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten.