web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 28-09

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 28-09
Het weekend kan niet mooier beginnen dan met het bomvolle en gevarieerde programma dat het festival je biedt. Voor de vroege vogels is het vanaf 09.00 uur mogelijk om in het festivalpaviljoen gratis de expositie van props van Rob Hillenbrink uit (inter)nationale films te bezoeken. Om 15.00 uur geeft hij zelfs twee uur lang een demonstratie. In Rembrandt 1 start om 10.30 de vertoning van de gehele One Night Stand-reeks van dit jaar. In blokken van twee films kan de kijker tot ongeveer 20.30 genieten van onder andere het heerlijke, zwart-komische Verzet. 

In Louis Hartlooper Complex (zaal 1) vindt van 13.00 tot 15.15 uur het Grote-doen-alsof-feest plaats. Verkleed je als een personage uit de Nederlandse film – of wie of wat je ook wil – en woon dit kleurrijke feest bij. Voor wie liever de geschiedenis van de vaderlandse cinema induikt, kan de gehele dag in Hoogt 1 terecht. In deze sfeervolle zaal staan de hele dag klassiekers uit het oeuvre van Sylvia Kristel gepland. Naast jaren zeventig klassiekers uit eigen land (Pastorale 1943 en Frank & Eva) worden er ook drie internationale titels met de vorig jaar overleden actrice vertoond.

Het aanbod aan interessante films en events is vandaag te groot om op te noemen, maar tot slot willen we nog de vertoning van Verhoevens Spetters (City 2, 19.30 uur) en de aangrijpende documentaire Nieuwe Tieten (City 1, 20.00 uur) onder de aandacht brengen. Ook de documentaire Doe Maar – Dit is Alles gaat ’s avonds in première.