web analytics

Recensie: De Club van Sinterklaas & het Geheim van de Speelgoeddokter

Reacties zijn gesloten

De laatste jaren verschijnen er steeds meer Sinterklaasfilms in de Nederlandse bioscopen. Van oorsprong televisieproducties als de Sinterklaasfilms van Martijn van Nellestijn en Het Sinterklaasjournaal zagen de afgelopen jaren al varianten in de bioscoop verschijnen, en ook het televisieprogramma De Club van Sinterklaas heeft nu een eigen bioscoopversie. 

Speelgoeddokter
Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

Dertien in een dozijn
Onder regie van Pieter Walther Boer, op jeugdgebied bekend door de twee Ernst en Bobbie-films, is De Club van Sinterklaas & het Geheim van de Speelgoeddokter niet meer dan een dertien in een dozijn Sinterklaasfilm geworden. Vaardigheid kan de makers niet worden ontzegd, maar door de voorspelbare en dunne plot bereikt de film nergens het niveau van gelauwerde Sint-producties als Het Paard van Sinterklaas, haar vervolgfilm en de televisieserie Dag Sinterklaas. Aanstekelijk is het zo nu en dan wel, overtuigen doet het niet altijd.

Waardering: ** half