web analytics

Recensie: Mees Kees op Kamp

Reacties zijn gesloten

Vorig jaar was de jeugdfilm Mees Kees een onverwacht groot succes in de vaderlandse bioscopen. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Gelukkig is dat net zo fris, speels en overtuigend als het eerste deel.

meeskeesopkamp

Werkweek
Klas 6b gaat onder leiding van meester Kees en mevrouw Dreuts op schoolkamp. Hoewel … volgens laatstgenoemde is het vooral een educatieve werkweek. Als mevrouw Dreut tijdens de reis door haar rug gaat, komt alle verantwoordelijkheid op de schouders van Mees Kees te liggen. En of er dan nog iets van leren terecht komt?

Vermaak
Net als de voorgaande film weet Mees Kees op Kamp zowel de jeugdige als de volwassen kijker anderhalf uur lang moeiteloos te boeien en vermaken. Willem Voogd blijkt opnieuw de ideale meester. Zijn speelse interactie met de kinderen smaakt naar meer en laat zien dat leren ook vooral leuk kan zijn. Mees Kees op Kamp borduurt vrolijk voort op de weg en sfeer die met het eerste deel werd ingeslagen, en kiest hiermee het juiste pad. De film is vrolijk, fris en speels en laat de kijker met een fijn gevoel de bioscoopzaal verlaten.

Waardering: *** half