web analytics

Recensie: One Night Stand 2012 – Stockholm

Reacties zijn gesloten

stockholm

Acteur Ton Kas schittert al jaren in ultiem volkse rollen, zoals die van Nico in Vox Populi of Arie Balk in ’t Schaep met de vijf Pooten. In de One Night Stand Stockholm laat hij zich van een andere kant zien. En ook die kant maakt indruk.

Kas speelt de rol van getraumatiseerde Ben, die nog niet zo lang geleden als buschauffeur betrokken was bij een dodelijk ongeval in Spanje. Ben wordt veroordeeld tot een taakstraf. Hij heeft zichtbaar moeite met de situatie en het duurt lang voor hij langzaam uit het dal klimt. Als zijn taakstraf erop zit, blijft de last op zijn schouders onverminderd groot. Hij besluit naar Stockholm te reizen, in de hoop hier verlossing te vinden.

Stockholm van regisseur Eché Janga is een stille en weinig enerverende film. In de kleine 40 minuten die de film duurt, wordt nauwelijks gesproken en pas als Ben besluit naar Stockholm af te reizen komt er wat leven in de brouwerij. Door ontmoetingen en gebeurtenissen op weg naar de Zweedse hoofdstad, worden zowel Ben als de kijker eindelijk aangezet na te denken over de vreselijke gebeurtenis die Ben heeft meegemaakt. Technisch is deze One Night Stand wederom prima verzorgd en Kas speelt zijn rol overtuigend, maar de wederom onnodig artistieke (verstilde en kille) (filmhuis)benadering werkt eerder irritatie dan sympathie op.

Waardering: ** half

Te zien: vrijdag 25 januari, 23.15 uur op Nederland 2.