web analytics

Recensie: One Night Stand 2013 – Op Zee

Reacties zijn gesloten

In de One Night Stand Op Zee vaart de 42-jarige Edo samen met zijn dochter van Denemarken naar Harlingen. Wat een mooi tochtje had moeten worden, verandert in een nachtmerrie als de boot plots mysterieus stilvalt. 

opzee

Vragen
De op het oog dunne plot van Op Zee wordt door regisseur Marinus Groothof (Soonset on a Rooftop) in een suggestieve verhaalstructuur gegoten. Op Zee is geen rechttoe-rechtaan vertelling, maar kent een non-chronologisch beloop. De vele tijdssprongen en terugkerende elementen in het verhaal, sturen de kijker richting allerlei onderliggende verbanden. Zo blijkt dat Edo niet alleen vecht voor het leven van zijn dochter wanneer de boot stilvalt, maar ook (en vooral) een innerlijke strijd voert.

Intrigerend is het soms wel, zeker wanneer Edo met kleren en al de zee wanhopig de inloopt, maar op veel momenten roept de film vooral veel vragen op die zowel expliciet als impliciet nergens écht een vorm of antwoord krijgen. Op Zee kabbelt hierdoor rustig voort, heeft zo haar momenten, maar beklijft helaas nergens.

Waardering: ** half

Te zien: 10 januari, 22.55 uur, Nederland 2.