web analytics

Recensie: Telefilm 2014 – Bouwdorp

Reacties zijn gesloten

Tijs van Marle en Margien Rogaar maakten de afgelopen jaren al samen de ontroerende film Bon Voyage en de hartverwarmende serie Doctor Cheezy. Met Bouwdorp zet het duo de succesvolle samenwerking voort.

bouwdorp

Bouwdorp
Ook in Bouwdorp laten scenarist Van Marle en regisseuse Rogaar zien te weten wat er zich in het hoofd en de belevingswereld van kinderen afspeelt. Met het (overigens geniaal bedachte) huttenbouwdorp als centrale locatie, volgen we de 12-jarige hartsvrienden Ziggy en Bas, die voor het eerst in hun leven tegenover elkaar komen te staan. Ze worden geconfronteerd met verwachtingen van hun ouders, verschillende middelbare scholen en de verliefdheid op een meisje. Langzaam ontaardt hun vriendschap in een heuse oorlog.

Zomers
De heerlijk zomerse beelden en de speelse arena maken van Bouwdorp een sfeervolle en fijne film, die net als in de eerdere producties van Van Marle en Rogaar vooral indruk maakt in enkele kleine en intieme scènes. Het spel van de jeugdige hoofdrolspelers is stuk voor stuk indrukwekkend en de thema’s die behandeld worden herkenbaar en invoelbaar. Toch is de plot van de film ditmaal net iets te dun om écht meeslepend te zijn. Bouwdorp maakt hierdoor minder indruk dan Bon Voyage en Doctor Cheezy, maar kijkt nog altijd bijzonder lekker weg, biedt luchtig vermaak en stijgt in een aantal scènes wel degelijk ruim boven de gemiddelde jeugdprent uit.

Waardering: ***

Te zien: zondag 26 januari, 09.00 uur, Nederland 3. Woensdag 29 januari, 15.30 uur, Nederland 3.