web analytics

Tip van de Sint #2: Alles is Liefde

Reacties zijn gesloten

De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land. Speciaal voor Neerlands Filmdoek maakte de Goedheiligman een lijstje met zijn favoriete Nederlandse films. Toevallig met hemzelf in de hoofdrol …

Tip van de Sint #2: Alles is Liefde

Vlot gemaakte, goed geschreven en dito gespeelde film van Joram Lürsen waarin zes koppels worstelen met de liefde. Michiel Romeyn is hilarisch als Sint met tegenzin, Van Houten aandoenlijk, aantrekkelijk en innemend als wanhopige Kiki. De prachtige dialogen en karakters van Van Kooten worden bijgestaan door een warm en sfeervol production design en mooie plaatjes. Zoals het een romantische komedie betaamt, staat een hoopvolle boodschap centraal waarin de Sint een belangrijke metaforische rol vervult: ‘Liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.’ En zo is het maar net.

Quote van de Sint: “Een kostelijk avontuur, Alles is Liefde. Eindelijk mocht ik eens rebels en tegendraads zijn. Wat mij betreft had het nog veel grover mogen zijn. Elk jaar een maand lang zoetsappig doen tegen miljoenen kinderen valt niet mee. Gelukkig kon ik een paar jaar later in Sint al mijn frustraties kwijt. Goedheiligman, m’n hol!”