web analytics

Tip van de Sint #4: Dag Sinterklaas

Reacties zijn gesloten

De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land. Speciaal voor Neerlands Filmdoek maakte de Goedheiligman een lijstje met zijn favoriete Nederlandse films. Toevallig met hemzelf in de hoofdrol …

Tip van de Sint #4: Dag Sinterklaas

Ongetwijfeld de beste serie over de Sint op de Nederlandstalige televisie. Jan Decleir speelt Sinterklaas als geen ander, Frans van der Aa is de ideale Zwarte Piet en Bart Peeters de met jeugdig enthousiasme omgeven volwassene die in opdracht van kinderen op zoek gaat naar antwoorden in het sfeervolle kasteel van de Sint. In tegenstelling tot de films van Martijn van Nellestijn (Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot,Sinterklaas en het Uur van de Waarheid) en series als De Club van Sinterklaas en De Pietenbende van Sinterklaas weet Dag Sinterklaas daadwerkelijk de warme, gemoedelijke en bijna nostalgische sfeer van de feestdagen op de kijker over te brengen.

Quote van de Sint: “Ik heb Bart Peeters van kleins af aan zien opgroeien, en het is toch tamelijk naïef dat ‘ie als dertiger nog steeds geloofde dat ik daadwerkelijk bestond. Hij bleef maar brieven sturen en stond op een gegeven moment zelfs voor de deur. In Spanje. Ik heb toen maar ingestemd aan deze serie mee te werken, in de hoop eindelijk van hem af te zijn. Dat is nooit gelukt, helaas.”