web analytics

Vooruitblik: April 2014

Reacties zijn gesloten

Welke Nederlands(talig)e producties kunnen we in april in de bioscoop verwachten?

03-04: Lucia de B.
Nieuwe speelfilm van Paula van der Oest (The Domino EffectBlack Butterflies). De ambitieuze parketsecretaris Judith probeert koste wat kost de seriemoordenares Lucia de B. achter slot en grendel krijgen. Als dit is gelukt, krijgt Judith aanwijzingen waaruit blijkt dat Lucia onschuldig is. Lukt het haar om het tij te keren en Lucia vrij te krijgen? Gebaseerd op de geruchtmakende zaak rond Lucia de Berk.

09-04: Pim & Pom: het grote Avontuur
Na de succesvolle serie nu ook een speelfilm. De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de katten mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

10-04: Toen was Geluk heel gewoon – De Film
1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor de rest van de film.

17-04: Capsule
Capsule is een afstudeerfilm die door distributeur De Filmfreak een kleine bioscooprelease krijgt. Een buitengewone toename van kosmische straling bedreigt het leven op aarde. De mysterieuze gedragswetenschapper Ichigo ontwikkelt een methode om enkele uitverkorenen te selecteren die in een capsule kunnen overleven. Hij meet daarvoor het vermogen van de kandidaten om lief te hebben, maar sceptici stellen vragen bij zijn test. Ondertussen worstelen de betrokkenen met hun dagelijkse problemen en relaties.

17-04: Supernova
Na Blind (2007) de langverwachte tweede lange speelfilm van actrice en regisseuse Tamar van den Dop. Supernova vertelt het verhaal van de jonge Meis (Gaite Jansen), die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over een meisje en haar zoektocht naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

17-04: Nieuwe Helden
Een unieke kijk achter de schermen van een wielerteam dat aantoont dat winnen mogelijk is zonder het gebruik van doping. In de honderdste editie van de Tour de France doet team Argos – Shimano als nieuwkomer mee, gretig om records van de oude garde te verbreken en etappes te winnen. Omdat ze weten dat ze niet van hun opponenten kunnen winnen in de bergen, specialiseren ze zich in sprints.