web analytics

Vooruitblik: Maart 2012

Reacties zijn gesloten

Maart begon al voorspoedig. De misdaadkomedie Plan C en het drama 170 Hz gingen afgelopen donderdag in première en waren hier beide goed voor vier sterren. Wat kunnen we nog meer verwachten de komende weken? Hier is de vooruitblik voor deze maand.

8 maart: Paradiso
Al veertig jaar is de Paradiso een belangrijk podium in ons land, voor zowel grote namen als beginnende artiesten. De optredens die de poptempel door de jaren heen heeft gehad zijn legendarisch. Denk aan klassieke acts als David Bowie, Pink Floyd en Nirvana, en meer moderne artiesten als Amy Winehouse, Robbie Williams en Faithless. Jeroen Berkvens (Jimmy Rosenberg – De Vader, de Zoon & het Talent) maakte een documentaire over de geliefde locatie, wat zich er in de loop der jaren heeft afgespeeld, en welke waarde artiesten hechten aan de voormalige kerk in de Amsterdamse binnenstad.

8 maart: Noordzee, Texas
Kalverliefde is altijd al een dankbaar onderwerp geweest voor filmmakers, maar een opbloeiende liefde tussen twee jongens is een stuk zeldzamer. In het Vlaamse Noordzee, Texas raakt de veertienjarige Pim smoorverliefd op de oudere Gino. Zijn liefde wordt nog beantwoord ook, maar gaat dat wel standhouden? En: kunnen ze het verbergen voor hun omgeving? Regiedebuut van Bavo Defurne.

22 maart: Anton Corbijn Inside Out
Iedereen weet wel wie Anton Corbijn, Nederlands meest gevierde fotokunstenaar, is. Maar kennen we hem ook? In deze documentaire probeert Klaartje Quirijns meer te weten te komen over de introverte fotograaf en filmmaker. Aan de hand van interviews met familie, vrienden, bekende artiesten, en Corbijn zelf, probeert ze met dit portret een duidelijker beeld van de maker voor ogen te krijgen. Onlangs geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

22 maart: Quiz
Dick Maas is weer terug. Na de komische horror Sint komt hij nu met zijn eerste Nederlandse thriller sinds Amsterdamned (1986). Barry Atsma en Pierre Bokma spelen de hoofdrollen in dit psychologische machtsspelletje, waarin een gladde show-host te maken krijgt met een psychopaat die zijn vrouw en kind heeft ontvoerd. Tien vragen moeten goed beantwoord worden om ze in leven te houden.

29 maart: Hemel
Sacha Polak kreeg voor Hemel in Berlijn de prijs van de internationale filmpers. Geen slecht begin voor een regiedebuut. De film gaat over een meisje -haar naam is Hemel- dat bij de vleet mannen over de vloer heeft, maar zich slechts aan één persoon verbonden voelt: haar vader. Maar dan krijgt hij een nieuwe vriendin. Kan Hemel daar wel mee omgaan?

29 maart: Tot Altijd
In Nederland hadden we het prachtige Simon, uit Spanje kwam het meesterlijke Mar Adentro, en nu is er ook een Belgisch euthanasiedrama. Regisseur Nic Balthazar (Ben X) baseerde zijn film op een waargebeurd verhaal, over een jonge politicus met MS, zijn gevecht om waardig te kunnen sterven, en zijn vrienden en familie die daar mee om proberen te gaan.