web analytics

Vooruitblik: September 2014

Reacties zijn gesloten

Welke Nederlands(talig)e films kunnen we in september in de bioscopen verwachten?

11-09: Nena
Het is zomer 1989, de muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst door zijn doodswens. Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op Carlo, de pitcher van het honkbalteam. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt beseft Nena dat het bestaan voor haar vader Martin steeds uitzichtlozer wordt.

11-09: Above Us All
Bindi is een meisje dat houvast zoekt om de dood van haar moeder te verwerken. Haar moeder is van Aborigine afkomst en haar vader is een Nederlander die als sterrenkundige onderzoek doet op en van de Australische sterrenwachten. Hij besluit terug te gaan naar Europa en neemt zijn dochtertje mee. Bindi moet niet alleen afscheid nemen van haar moeder, maar ook van haar wijze vriend, het landschap , haar wortels. Zo komt Bindi met haar vader in het Belgische Ieper terecht, waar ze onderdak vinden in het Bed & Breakfast van Bindi’s tante. Bindi is gewend om buiten te dwalen, ruimte om zich heen te hebben, op zichzelf te zijn, en het valt haar niet mee te aarden onder de troosteloos grijze luchten van het Europese continent waar altijd regen in lijkt te hangen. Maar bovenal heeft ze om te gaan met de dood van haar moeder.

18-09: Dorsvloer vol Confetti
De jonge Katelijne groeit op in een streng protestants boerengezin. Als enige meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij en buitengesloten in de dagelijkse gesprekken. Hierdoor laat ze haar verbeelding de vrije loop door zich over te geven aan Bijbelse verhalen, roddels en zelfs sprookjes, hoewel ze die eigenlijk niet mag lezen. Tijdens de bruiloft van haar broer overdondert ze echter haar familie met literatuur, waarmee ze afscheid neemt van haar jeugd.

25-09: Bloedlink
De ex-gevangenen Victor en Rico hebben een waterdicht plan om Laura, de dochter van een miljonair, te ontvoeren. Maar wanneer ze wordt meegenomen en in een afgelegen, geluiddichte kamer wordt ondergebracht beginnen de machtsverhoudingen geleidelijk te verschuiven. Wie is nu precies de dader en wie het slachtoffer?

25-09: Pijnstillers
Casper woont alleen met zijn moeder. Hij heeft een passie voor muziek en speelt zoveel mogelijk piano. Zijn vader heeft hij nooit gekend, maar wanneer zijn moeder ernstig ziek wordt begint hij een zoektocht om hem te vinden …