web analytics

De tegel van Martijn

Reacties zijn gesloten

Een eigen tegel op de Nederlandse versie van de Hollywood Walk of Fame, wie wil dat nu niet? Acteur Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Lover of Loser) onthult later dit jaar zijn gouden tegel op de Talent & Pro Filmboulevard in Utrecht, onlangs zette hij alvast zijn handafdruk in een gieterij in het Friese Balk. Festival TV ging met hem mee.

De tegel van Martijn

Talent & Pro Filmboulevard
De Talent&Pro Filmboulevard is dé Nederlandse Walk of Fame aan de Vinkenburgstraat in Utrecht. Ingemetseld tussen de straatstenen liggen gouden (nou ja, brons dan) tegels met handafdrukken van Gouden Kalf-winnaars van de afgelopen jaren. Afgelopen jaar onthulden Anneke Blok, die in 2008 met een Gouden Kalf werd bekroond voor haar rol in Tiramisu, en Robert de Hoog, die een Gouden Kalf won voor zijn rol in Skin, hun eigen tegel. Tijdens het komende festival zijn Martijn Lakemeier (voor Oorlogswinter) en Rifka Lodeizen (Kan door Huid heen) de gelukkigen. Onder andere Rob Houwer, Paul Verhoeven, Willeke van Ammelrooy, Jean van de Velde en Rijk de Gooijer gingen de twee voor. Op de tegel staat naast een handafdruk van de acteur of actrice ook een handtekening.

Bekijk hier de onthulling van vorig jaar.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.

Een gedachte over “De tegel van Martijn

  1. Die onthullingen zijn altijd grappig om te zien. Midden tussen winkelend publiek dat zich weinig aantrekt van het hele gebeuren promoten de acteurs ’trots’ hun tegel. Hollandse kluchterigheid ten top.

Reacties zijn gesloten.