web analytics

Diamanten Film KEVBDD

Reacties zijn gesloten

Binnen zeven weken na de première heeft Komt een Vrouw bij de Dokter de Diamanten Film-status (1 miljoen bezoekers) bereikt. Festival TV was bij de feestelijke uitreiking in de Haarlemse bioscoop Cinema Palace.

Diamanten Film voor KEVBDD

Diamanten Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Sinds de invoering van de Diamanten Film in 2006 is Komt een Vrouw bij de Dokter de derde film die deze prijs in ontvangst mag nemen. Zwartboek (2006) en Alles is Liefde (2007) gingen het regiedebuut van Reinout Oerlemans voor.

Komt een Vrouw bij de Dokter
Komt een Vrouw bij de Dokter vertelt het verhaal van de intense liefde tussen de vlotte Stijn en de aantrekkelijke Carmen. Stijn is een levensgenieter die er onder het motto ‘vrouwen mogen overal aanzitten, zolang ze maar niet aan mijn hart komen’ naast Carmen de nodige avontuurtjes op nahoudt. Zij accepteert zijn overspelige activiteiten. Tot er een agressieve vorm van borstkanker wordt geconstateerd en hun tot dan toe onbezorgde leven onder druk komt te staan. Stijn belooft trouw, maar duikt tussen alle bestralingen en chemokuren door het nachtleven in.

Cast: Carice van Houten als Carmen, Barry Atsma als Stijn en Anna Drijver als Roos
Regie: Reinout Oerlemans
Scenario: Gert Embrechts, naar het boek van Kluun
Producent: Hans de Weers, Sim van Veen, Reinout Oerlemans

Lees hier een recensie van de film. Voor een interview met cameraman Lennert Hillege klik hier.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.