web analytics

Diamanten Film 'New Kids Turbo'

Reacties zijn gesloten

Na Zwartboek, Alles is Liefde en Komt een Vrouw bij de Dokter is New Kids Turbo! de vierde film die sinds de invoering van de Diamanten Film meer dan een miljoen bezoekers heeft weten te trekken. In recordtijd nog wel. Op 20 januari kregen New Kids Flip van der Kuil, Tim Haars en Huub Smit en producent Reinout Oerlemans de Diamanten Film overhandigd door Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival. Festival TV was erbij.

Diamanten Film New Kids Turbo!

In recordtempo Diamanten Film
De film New Kids Turbo! heeft binnen zeven weken, sinds de release op 9 december, meer dan één miljoen bezoekers getrokken. Hiermee verdienen de makers de Diamanten Film.

Sinds de invoering van de Diamanten Film in 2007 haalde geen enkele film zo snel de 1 miljoen bezoekers. Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven deed er meer dan vier maanden over. Alles is Liefde lukte het binnen nagenoeg acht weken, terwijl Komt een Vrouw bij de Dokter er net iets langer dan zeven weken over deed.

Acteurs Flip van der Kuil, Tim Haars en Huub Smit en producent Reinout Oerlemans ontvingen donderdagmiddag de Diamanten Film uit handen van Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival. In een eerste reactie lieten de makers weten het succes nog steeds niet te kunnen geloven: ”Het is echt niet normaal dat wij met ons filmpje in de lijst van best bezochte Nederlandse films staan. Dat hadden we nooit kunnen dromen. Het is zo mooi dat meer dan één miljoen mensen om onze grappen kunnen lachen.”

New Kids Turbo!
Ook in Maaskantje is de crisis voelbaar. Hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie raken hun banen kwijt en verliezen hun uitkering. Er is nog maar één oplossing: nergens meer voor betalen. 

Cast: Flip van der Kuil, Steffen Haars, Nicole van Nierop, e.v.a.
Regie en scenario: Steffen Haars en Flip van der Kuil
Producent: Hans de Weers en Reinout Oerlemans 

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.