web analytics

Gouden Film 'Sonny Boy'

Reacties zijn gesloten

Binnen een week veroverde Sonny Boy de Gouden Film status. De miljoenenproductie van regisseuse Maria Peters (De Tasjesdief, Afblijven!) zag meer dan 100.000 Nederlanders een kaartje kopen om de film in de bioscoop te gaan zien. Festival TV was bij de uitreiking van de Gouden Film award aanwezig en sprak met de acteurs en regisseuse.

Gouden Film Sonny Boy

Sonny Boy
In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan … blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen ‘Sonny Boy’. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties …

Cast: o.a. Ricky Koole als Rika van der Lans, Sergio Hasselbaink als Waldemar Nods en Willem Nijholt als Sam
Scenario: Maria Peters
Regie: Maria Peters
Producent: Hans Pos, Dave Schram

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.