web analytics

Op de set van 'Sonny Boy'

Reacties zijn gesloten

Een paar dagen geleden landden cast en crew van de film Sonny Boy op het vliegveld van Paramaribo, de afgelopen weken werden er nog ‘gewoon’ opnames gemaakt in Den Haag. In het historische epos, dat zich afspeelt in het interbellum en tijdens de Tweede Wereldoorlog, spelen Ricky Koole en Sergio Hasselbaink de hoofdrol. Festival TV nam een kijkje op de set.

Op de set van Sonny Boy

Opnames Sonny Boy van start | Lakemeier en Jansen in Sonny Boy | Willem Nijholt terug op witte doek

Sonny Boy
De film vertelt het verhaal van een verboden liefde. In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods (Hasselbaink) en Rika van der Lans (Koole) elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is zwart, zij blank; hij nog geen twintig, zij al bijna veertig; hij is een student uit het exotische Suriname, zij is oer-Hollands, getrouwd en moeder van vier kinderen. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, het schandaal is niet te overzien en de Tweede Wereldoorlog staat op uitbarsten.

Cast: o.a. Ricky Koole als Rika van der Lans, Sergio Hasselbaink als Waldemar Nods en Willem Nijholt als Sam
Scenario: Maria Peters
Regie: Maria Peters
Producent: Hans Pos, Dave Schram

Over regisseur Maria Peters
Maria Peters (1958) is scenarioschrijver, producent en regisseur. Na het behalen van de rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde ze in 1983 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. In de jaren nadien doet ze ervaring op bij producties als Abel en Honneponnetje. In 1987 richt ze samen met Dave Schram en Hans Post Shooting Star Filmcompany op, die inmiddels grote successen als Daens, Left Luggage en Kruimeltje op haar naam heeft staan.

Als regisseur maakte Peters diverse kassuccessen voor de jeugd, waaronder Kruimeltje, Pietje Bell en Afblijven. Sonny Boy is haar eerste speelfilm voor een volwassen publiek. “Dit is een van de meest indrukwekkende boeken die ik ooit gelezen heb: zó ontroerend en hartverscheurend. Het is een verhaal dat je naar de strot grijpt. En toen ik het uit had wist ik het meteen: dit wil ik verfilmen!,” aldus de regisseur.

Maria Peters in aanloop naar de film
“Het verhaal gaat over volwassenen, maar de film is ook voor scholieren interessant. Ik heb er echt ontzettend veel zin in, maar de handrem zit er nog op. Het zou de eerste film van mij zijn die niet specifiek op de jeugd gericht is. Het probleem is dat het een dure film betreft, omdat het verhaal zich grotendeels in de jaren dertig en veertig afspeelt. Je moet een oude tijd opnieuw tot leven brengen.”

Willem Nijholt over zijn rol in de film
“Het is een kleine, maar mooie karakterrol. Ik heb maar vijf draaidagen, maar het personage biedt me genoeg ruimte om daar iets moois van te maken. Bovendien is Sam een varieté-artiest in de jaren dertig. Het is in cultureel opzicht geen periode die ik heel bewust heb meegemaakt. Maar ik heb dankzij mijn moeder wel heel veel van het variété uit die tijd meegekregen.”

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.