web analytics

Persconferentie 'Loft'

Reacties zijn gesloten

Afgelopen week werd in het Amstel Hotel te Amsterdam de cast van de speelfilm Loft, een remake van de gelijknamige Vlaamse film, gepresenteerd. Festival TV was bij de persconferentie aanwezig en sprak met enkele acteurs en de regisseuse.

Persconferentie Loft

 

De Vlaamse Loft
Loft is een Vlaamse thriller over vijf getrouwde mannen die samen een loft (grote woning) bezitten waar ze genieten van hun minnaressen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Koen de Bouw, Filip Peters, Matthias Schoenaerts, Koen de Graeve en Bruno Vanden Broecke. Ook Jan Decleir, Veerle Baetens en Marie Vinck spelen een rol in de film.

Onder regie van Erik van Looy werd het 3,2 miljoen euro kostende Loft een gelikte thriller, vol spanning en memorabele scènes. De film ging op 22 oktober 2008 in première en werd goed ontvangen door de Vlaamse pers. In het eerste weekend trok de film al bijna 127.000 bezoekers, wat in Vlaanderen vrij uniek is. Binnen tien dagen zagen 300.000 mensen de film. Op 1 november 2008 waren zelfs alle zalen waar de film draaide volledig uitverkocht; een unicum. Op 18 februari 2009 werd bekend dat de film met bijna 1,1 miljoen bezoekers de best bezochte Vlaamse film aller tijden was. Uiteindelijk zagen bijna 1,2 miljoen mensen de film.

De Nederlandse remake
Begin 2010 werd bekend dat de film een Nederlandse remake zou krijgen. In eerste instantie zou Van Looy deze zelf regisseren, maar omdat ook een Hollywood-versie lonkt, besloot hij afstand te doen van de regiestoel. Antoinette Beumer, die onlangs debuteerde met De gelukkige Huisvrouw, neemt nu het stokje over. Succesvol auteur van literaire thrillers als ‘De Eetclub’ en ‘Terug naar de Kust’ Saskia Noort tekent voor de Nederlandse adaptatie van het door Bart de Pauw geschreven scenario.  In juni 2010 gaan de opnames voor de Nederlandse Loft van start.  De film is vanaf december in de zalen te zien.

De cast
Barry Atsma (Komt een Vrouw bij de Dokter, Zwart Water), Fedja van Huêt (Karakter, AmnesiA), Jeroen van Koningsbrugge (Links) en Gijs Naber (De laatste Dagen van Emma Blank) spelen de vijf bevriende schuinsmarcheerders in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft.

In Loft speelt Atsma Matthias, een succesvol architect met een lieve vriendin. Van Huêt speelt Bart, een nuchtere psychiater met een ongelukkig huwelijk, waarin hij berust tot hij een mysterieuze vrouw tegenkomt. Naber kruipt in de huid van Tom, de jongere halfbroer van Bart. Tom is de branieschopper van de groep, de minst verstandige die wel van een feestje houdt. Van Koningsbrugge speelt Willem. Hensema speelt Rob, die eerst niets van het plan wil weten.

In eerste instantie zou Marcel Hensema de groep van vijf vrienden complementeren, maar hij moest wegens een overvolle agenda alsnog verstek laten gaan. Zijn rol is overgenomen door Chico Kenzari (Het Zusje van Katia). De acteur speelt de rol van Tom, een gevaarlijke man met losse handjes. Kenzari: ”Het is een enorme eer om met deze vier mannen te mogen boksen in een mooie ruimte.”

De vrouwelijke hoofdrollen worden gespeeld door actrice Kim van Kooten, Anna Drijver, Katja Herbers en Hadewych Minis. Ook Lies Visschedijk en Carolien Spoor zijn in de film te zien.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.

5 gedachten over “Persconferentie 'Loft'

  1. Snap de commerciële beweegredenen van deze remake natuurlijk wel, maar het is natuurlijk onzin om een remake in dezelfde taal te maken.

  2. Feit is wel dat Vlaamse films het hier nooit goed doen, en Nederlandse nooit goed in Vlaanderen. Wellicht dat dit soort remakes (evenals de Vlaamse van Alles is Liefde) daar verandering in kunnen brengen.

  3. Het origineel is een prima film, ik kan me niet voorstellen dat de remake beter wordt. Wel populairder waarschijnlijk…

  4. In Nederland that is, denk niet dat het Vlaamse record wordt overtrokken …

  5. Ik heb de Vlaamse “Loft” gezien en was impressed; goeie film met dito acteerwerk! Kan me niet voorstellen dat de Nederlandse versie (ondanks de mooie Barry Atsma) beter is. Ik heb de Nederlandse trailer onlangs in de bios gezien en heb besloten het bij de Belgische versie te houden.

Reacties zijn gesloten.