web analytics

Première Komt een Vrouw bij de Dokter

Reacties zijn gesloten

Afgelopen maandag ging het het Tuschinki-theater in Amsterdam de film Komt een Vrouw bij de Dokter in première. Festival TV was erbij en bracht verslag uit.

Komt een Vrouw bij de Dokter
Komt een vrouw bij de dokter is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Kluun. Het boek, dat deels autobiografisch is, vertelt het verhaal van Stijn en Carmen. Een rijk en gezond stel. Ze hebben beiden een eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij de mooie en optimistische Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Op slag verandert hun wereld in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen. De hedonistische Stijn gaat trouw mee naar Carmens chemokuren en bestralingen, maar stort zich ’s avonds in het nachtleven en op de vrouwen van Amsterdam, Miami en Breda.

Cast: Carice van Houten als Carmen, Barry Atsma als Stijn en Anna Drijver als Roos
Regie: Reinout Oerlemans
Scenario: Gert Embrechts, naar het boek van Kluun
Producent: Hans de Weers, Sim van Veen, Reinout Oerlemans

Première Komt een Vrouw bij de Dokter

16 November vond in het Amsterdamse Tuschinki-theater de wereldpremière plaats van de film Komt een Vrouw bij de Dokter van Reinout Oerlemans. Komt een Vrouw bij de Dokter is geen letterlijke adaptatie van het succesvolle gelijknamige boek van Kluun. Oerlemans en zijn crew hebben, naast veel schrapwerk en een grotere rol voor het perspetief van Carmen, een aantal fictieve scènes aan het geheel toegevoegd die de film van meer emotie en diepgang voorzien. Kluun: “Het boek was al niet hetzelfde als de werkelijkheid, en de film nog minder.” De schrijver toonde zich begeesterd met het eindresultaat: “Reinout heeft het boek recht aan gedaan.” Aan een verfilming van het vervolg (‘De Weduwnaar’) denken zowel de schrijver als de regisseur nog niet, “maar als Reinout het wil doen, mag ie van mij,” aldus een tevreden Kluun.

Komt een Vrouw bij de Dokter is vanaf 26 november in de bioscopen te zien.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.