web analytics

Première Lover of Loser

Reacties zijn gesloten

Gisteravond opende de film Lover of Loser, naar het gelijknamige boek van Carry Slee, officieus het 29e Nederlands Film Festival. De Stadsschouwburg in Utrecht vormde het feestelijke decor. Festival TV was erbij.

Premiére Lover of Loser

Lover of Loser
Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.

Dave Schram over Lover of Loser
“Het is belangrijk dat thema’s als anorexia, drugs en loverboys ook voor de jeugd toegankelijk worden gemaakt. Slee doet dat in haar boeken en wij maken daar dankbaar gebruik van. Dick Maas zei ooit: ‘boodschappen doe je maar bij Albert Heijn.’ Ik ben het daar niet helemaal mee eens, maar we leggen er niet de nadruk op. We verpakken ze in een vermakelijk jasje en proberen de juiste balans te vinden.” (volledig interview)

Maria Peters over het scenario
“Na de eerdere films was ik erg blij dat dit boek een meer eenvoudige verhaalstructuur heeft. Bij de vorige films, Afblijven uitgezonderd, was het steeds een strijd om het verhaal goed af te ronden. Je merkt wel dat je enige handigheid krijgt nu je er al een aantal jaar zo intensief mee bezig bent, maar het blijft toch altijd een puzzel om van iets een goede filmscène en een mooi, afgerond verhaal te maken. Ik heb in Lover of Loser toch wel een aantal dingen veranderd die ik te ver vond gaan, zoals de rol van Eva’s stiefvader bijvoorbeeld. Dat vond Carry gelukkig ook goed.” (volledig interview)

Lees ook de interviews met Claire Bender en Martijn Lakemeier, Gaite Jansen, het interview met Carry Slee, ons setverslag en de recensie van de film.

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.

Reacties zijn gesloten.