web analytics

Première 'Sonny Boy'

Reacties zijn gesloten

Vorige week maandag ging in het Circustheater te Scheveningen een van de grootste films van dit jaar in première: Sonny Boy, naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl. Festival TV was bij de première aanwezig en sprak met onder andere acteur Sergio Hasselbaink en regisseuse Maria Peters. De film is vanaf 27 januari in de zalen te zien.

Première Sonny Boy

Sonny Boy
In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan … blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen ‘Sonny Boy’. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties …

Cast: o.a. Ricky Koole als Rika van der Lans, Sergio Hasselbaink als Waldemar Nods en Willem Nijholt als Sam
Scenario: Maria Peters
Regie: Maria Peters
Producent: Hans Pos, Dave Schram

Festival TV is onderdeel van de werkzaamheden van het Nederlands Film Festival. Gedurende het gehele jaar brengt Festival TV de filmliefhebber de nieuwste trailers, interviews, setverslagen en andere audiovisuele reportages. In samenwerking met het Nederlands Film Festival biedt NeerlandsFilmdoek haar lezers deze reportages aan en verschaft ze, ter verdieping, relevante achtergrondinformatie.