web analytics

Trailer ‘René van Nie; Kind van de Zon’ online

Reacties zijn gesloten

Stichting Neerlands Filmdoek werkte de afgelopen twee jaar mee aan de documentaire ‘René van Nie; Kind van de Zon’. De documentaire ging 11 april in besloten première voor René van Nie (overgekomen uit Aruba), medewerkers van de film en vrienden en oud-collega’s van René. Bekijk hier de trailer.

‘René van Nie; Kind van de Zon’ werd opgenomen op locaties in Oranjestad (Aruba), Amsterdam, Maastricht en Ilpendam. De opnamen vonden plaats in de periode juli 2013 – maart 2014. Aan de documentaire verleenden vele oude bekenden van René en grote namen uit de vaderlandse film- en televisiegeschiedenis hun medewerking.

Uniek in dit verband zijn de interviews met Bubo Damen (de rechterhand van René tijdens ‘Een stille Liefde’ en ‘De Vijf van de Vierdaagse’), Cor van Rijn (‘Doodzonde’, ‘De Zevensprong’) en Josée Ruiter (Theo d’Or), die (nog) zelden in media of het openbaar te zien zijn en voor het eerst hun ervaringen met René uit de doeken doen. De interviews met zijn dochters Nada en Fanny van Nie zorgen voor een bijzondere blik op zijn persoonlijke leven. Ook aan het woord komen film- en televisiecriticus en -kenner Hans Beerekamp, documentairemaker en cameraman Frans Bromet (‘Een Stille Liefde’) en acteur René van Asten (‘De Vijf van de Vierdaagse’).

De documentaire is geproduceerd door Buzz Media en Boomerang Productions, in samenwerking met Stichting Neerlands Filmdoek, en moet het begin vormen van een reeks documentaires over belangwekkende (oudere) Nederlandse filmers.