web analytics

Video: Op de set van Bennie Stout

Reacties zijn gesloten

NeerlandsFilmdoek was op de set van Bennie Stout, de nieuwe familiefilm van Johan Nijenhuis (Zoop, Alibi), en sprak met de regisseur en hoofdrolspeler Koen Dobbelaer.  Bennie Stout is vanaf 5 okotber in heel Nederland te zien.

Op de set van Bennie Stout

Bennie Stout
Nederland, jaren dertig. Benjamin Stout doet zijn naam vaak eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de ‘stoute kinderen’ in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als ‘stout jongetje’ moet hij in de zak mee naar Spanje …

Bennie Stout, met rollen voor Koen Dobbelaer, Hanna Verboom en Diederik Ebbinge, gaat 24 september op het Nederlands Film Festival in première. Vanaf 5 oktober is de film in heel het land te zien.